Patates Köftesi Tarifi(çok Pratik)

Patates köftesi, hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İster misafirlerinize ikram edin, ister çocuklarınızın atıştırmalığı olsun, bu tarif herkesin favorisi olacak. İşte lezzetli ve pratik patates köftesi tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1/4 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.patatesleri 4 parçaya bölün.Bu şekilde daha hızlı pişiyor.
  2. Tencerede su kaynatın ve patatesleri ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Haşlanan patatesleri süzün ve ezerek püre haline getirin.
  4. Bir kaseye patates püresini alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince çekilmiş ceviz içi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  5. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak köfteleri şekillendirin.
  7. Bir tabağa unu dökün ve köfteleri una bulayın.
  8. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri kızartın. Her iki tarafı da güzelce kızardığında köfteleri servis tabağına alın.
  9. Patates köfteleri sıcak servis yapın ve yanında yoğurt veya sos ile servis edebilirsiniz.Yoğurda az birşey sarımsak koyabilrisiniz.Patates kızartması çok iyi gider yanında.

Lezzetli ve pratik patates köfteleriniz hazır! Bu tarif sayesinde misafirlerinizi şaşırtacak, çocuklarınızın favorisi olacak bir atıştırmalık elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir